exterieurperspectief_01_mm

In de spotlight: BMV Aldenhof te Hoensbroek

In de gemeente Hoensbroek wil met het nieuwe BMV (Brede Maatschappelijke Voorziening) een belangrijke schakel creëren in het nieuwe Aldenhofpark. Het BVM herbergt verschillende functies in zich, zoals 2 scholen die samen zullen gaan in het nieuwe gebouw, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, sportvoorzieningen en andere wijkfuncties. Oftewel het doet de term breed echt eer aan!

Onze opdracht bij dit project bestaat uit zowel de MS-wanden als de diverse plafondtypes die er in zullen komen. De wanden zijn redelijk standaard, echter zijn er toch een paar opvallende elementen die het project speciaal maken. Zo zal er een in het oog springende kastenwand worden geconstrueerd met behulp van Metal Stud die een speels karakter zal hebben. De deuren zullen divers geplaatst worden met afwijkende maten.

Verder geeft de diversiteit aan plafondtypes een uitdaging voor de montage. Zo plaatsen we hier systeemplafonds, gipsplafonds, houtwolcement plafonds en geperforeerde plafonds. Neem hierbij de schuine daken die gevolgd moeten worden en de installaties die op een aantal plekken in het zicht komen.

Volgende week maken we een start met de Stertekt plafonds in de diverse klaslokalen. Dit zal de start zijn voor de plafondmontage, terwijl de wanden al in een redelijk ver gevorderd stadium zijn. De verwachting is dat we begin april hier op zullen leveren zodat de aannemer en eindgebruiker met het gebouw aan de slag kunnen om het gereed te maken voor de opening!

IMG_6047 IMG_6074 IMG_6073 IMG_6070

Erasmus-Medisch-Centrum-EGM-architecten-14

In de spotlight: Erasmus MC te Rotterdam

In het hart van Rotterdam wordt bij het Erasmus Medisch Centrum een nieuwe vleugel gecreëerd in een al bestaand gedeelte van het ziekenhuis. Wij verzorgen hier de plafonds, drukschotten en eventuele aanwezige schilderwerkzaamheden. Omdat het een ziekenhuis betreft zijn de eisen van de opdrachtgever hoog en valt daar niet aan te tornen. Te denken valt aan stofvrij, luchtdicht en optimaal bruikbaar voor de eindgebruiker. Het project loopt inmiddels aardig richting de oplevering wat ook te zien is op de foto’s. Over enkele weken ronden wij onze werkzaamheden hier af en kunnen de installaties worden ingeregeld. Al met al een mooi project wat zijn steentje bij zal dragen aan de zorgverlening in Nederland.

IMG_6101IMG_6098IMG_6093IMG_6092IMG_6086IMG_6082

vuurwerk

De beste wensen

vuurwerkOp de eerste werkdag van het nieuwe jaar ontkom je er niet aan, even alle collega’s de beste wensen toewensen. Omdat het voor ons onmogelijk is om dit ook voor elkaar te krijgen bij al onze relaties doen we het nu alvast op deze digitale manier.

Wat staat ons eigenlijk allemaal te wachten voor het komende jaar. 2015 is het jaar van ons 5-jarig jubileum. Een mooi moment om terug te blikken op de voorgaande jaren en een blik vooruit te werpen.

Verder gaan we onze schouders zetten onder een paar erg mooie opdrachten. Zo zullen we binnenkort starten op “The First” in Rotterdam, welke we binnenkort onder de aandacht zullen brengen. Maar ook naar de projecten “BMV Aldenhof” te Hoensbroek en “Van der Valk” te Tiel kijken we erg naar uit!

Natuurlijk hebben ook wij goede voornemens. Zo zijn we vorig jaar al begonnen met het wekelijks in de spotlight zetten van een van de werken waar we bezig zijn. Zo viel er al wat te lezen over Differ te Eindhoven, Centraal Station te Amsterdam of Alliander te Duiven. Werken waar we overigens nog steeds aan de slag zijn en binnenkort de puntjes op de i zullen plaatsen. Ook in het nieuwe jaar willen we hier mee doorgaan om zo inzichtelijk te maken wat “Complete Afbouw” nou precies inhoudt.

Differ te Eindhoven

In de spotlight: Differ te Eindhoven

IMG_1249

Deze week nemen we een kijkje op de Campus van het TU/e terrein in Eindhoven. Daar wordt het nieuwe onderzoekslaboratorium van Differ gerealiseerd. Wij verzorgen hier het complete afbouwpakket.

Midden op campus van de Technische Universiteit Eindhoven zijn wij betrokken bij de realisatie van dit prestige project. De opdrachtgever wil dit hele project via BIM beheren, en vraagt aan alle partijen alle informatie dan ook via BIM aan te leveren. Tevens gaan ze voor het BREEAM excellent certificaat om zo een duurzaam gebouw neer te zetten.

Zoals al genoemd verzorgen wij hier het complete afbouwpakket. Te denken valt aan de “reguliere” wanden, plafonds en stucadoorswerkzaamheden. Maar in dit geval voorzien we ook in het schilderwerk, tegelwerk en overige afwerkingen. Tevens leveren en plaatsen we de diverse kozijnsystemen. Ook het interieurtimmerwerk zit in ons pakket. Oftewel wij ontzorgen de aannemer volledig op het gebied van de afbouw. Op dit moment worden de wanden geplaatst en geeft het al een mooi beeld van het open karakter van het gebouw. Volgens de planning ronden we onze werkzaamheden aan het eind van het jaar af en kunnen we weer met trots terugkijken op een project dat zeker als eyecatcher aangemerkt kan worden.

IMG_1243 IMG_1246 IMG_1247 IMG_1252

 

Perspektive-2-Media Markt-WK-02_13

In de spotlight: Media Markt te Doetinchem

IMG_4955

Deze week zetten we een project iets verder van huis in de spotlight. Ditmaal nemen we een kijkje bij het nieuwe pand wat voor de Media Markt in Doetinchem wordt gebouwd. Wij realiseren hier het houtwolcement bij het parkeerdek, de binnenwanden en de gevel. De gevel? Inderdaad de gevel.

Na de positieve resultaten die we hebben bereikt met de groengevel van een van de gebouwen in Duiven kwam de aannemer bij ons voor een zelfde soort oplossing voor dit pand. Ook hier wordt de constructie van de gevel met Metal Stud gebouwd waar vervolgens de gevelbekleding op wordt gemonteerd. Waar we normaal gesproken alleen de binnenwanden plaatsen is dit toch net even iets anders. Maar is het dat wel? Het principe van een framewerk waar een gevel aan komt te hangen klinkt al bijna als een normale wand. Alleen kiezen we in de montage voor het toepassen van verzwaarde stijlen om zo de constructieve capaciteit te kunnen garanderen.

Daarnaast doen we ook de “vertrouwde” binnenwanden door het hele gebouw. Aangezien het een winkelruimte betreft is er voor gekozen een zo flexibel mogelijke indeling. De gebruiker wil de mogelijkheid behouden zijn indeling aan te passen naar de wisselende markt. Om goed in te kunnen spelen hierop is de Metal Stud binnenwand een prima oplossing om dit te realiseren.

En tot slot zijn we ook aan de slag op de parkeerdekken die bovenop het pand komen. Van de twee dekken is er eentje overdekt, waarvan wij dit hele plafond van houtwolcement beplating voorzien.

Al met al een divers project waarbij we zeker de uitdaging aan durven te gaan!

IMG_4954IMG_4958IMG_4966IMG_4967IMG_4971IMG_4976

Foto 1 westpassage[1]

In de spotlight: Amsterdam Centraal Station

1

Deze week wederom een project van ons in de spotlight, dat waarschijnlijk bij iedereen wel bekend is. Wellicht ben je er zelfs al een of meerdere keren geweest. Deze week belichten we namelijk het Centraal Station te Amsterdam.

Volledig in stijl met de al bestaande boogoverkapping is er achter het al bestaande station een tweede overkapping gekomen met ruimte voor winkels en een verhoogd busdek. Hierdoor worden alle gemotoriseerde verkeersstromen van het maaiveld gehaald wat van de voorkant tot aan de IJ een wandelgebied creëert met ruimte voor winkels en andere voorzieningen. Met de komst van de OV-chip poortjes moesten er echter ook mogelijkheden komen voor niet-reizigers om van deze voorzieningen gebruik te maken. Door de realisatie poortvrije passages (PVP’s) die naadloos aansluiten met het winkelgebied in de nieuwe IJ-hal zal er in deze behoefte worden voorzien. Op dit moment zijn wij bezig met de West-Passage.

In beide delen (PVP en IJ-hal) realiseren wij het zogenaamde isolatieplafond en de Metal Stud wanden. Met name die eerste zorgde voor nogal een uitdaging. Bij de PoortVrije Passage is er aan het beton wat onder de spoorbakken van de stationshal zit duizenden gaten geboord waar trillingsvrije hangers in zijn geplaatst. Op die manier kunnen we een gipsplafond plaatsen waar, volledig onafhankelijk van de trillingen door de treinen, alle voorzieningen aan op kunnen worden gehangen. Door de beperkte ruimte in deze passages was het een gepuzzel om tot een oplossing te komen die alle krachten en omstandigheden aan kon. Inmiddels zit het grootste deel van het plafond er in en zijn alle testen met goed gevolg afgerond.

In de IJ-hal is er gekozen voor een andere oplossing. Onder het betonnen busdek is een stalen framewerk geplaatst waar het plafond aan komt te hangen. Echter het overbruggen van de overspanningen tussen deze stalen liggers in combinatie met de belasting die aan het plafond komt te hangen zorgde ervoor dat ook hier creatief om moest worden gegaan met de middelen die beschikbaar waren. Want ook hier was de hoogte een belemmerende factor. Gelukkig zit ook hier het grootste deel van het plafond er al in en voldoet het plafond keurig aan alle wensen.

Na de plafonds gaan we ook nog aan de slag met de Metal Stud wanden en als alles goed verloopt zullen duizenden reizigers elke dag weer het resultaat van onze werkzaamheden kunnen bewonderen. Een klus waar we met recht trots op kunnen zijn!

23456

399_N1_webview

In de spotlight: Alliander te Duiven

Op onze website willen we elke week een van onze lopende projecten toelichten, oftewel in de spotlight zetten. We trappen af met het project Alliander te Duiven. Deze renovatie/nieuwbouw klus zorgt ervoor dat het cluster van bestaande gebouwen zal worden getransformeerd naar 1 groot complex waarbij de gebouwen onder 1 dak zullen komen.

BwC2jT0IIAASRDtDe al bestaande panden zullen worden gestript en opnieuw worden ingericht. Hierbij wordt er gewerkt volgens de BREEAM methode waardoor in dit geval veel zal worden hergebruikt. Hierdoor zal het gebruik van grondstoffen worden geminimaliseerd. Wij realiseren in de gebouwen de metal stud wanden en bij het gebouw wat straks centraal in de binnenruimte zal komen de “buitengevel”. Deze gevel zal worden voorzien van een zogenoemde groene gevel, wat bij zal dragen aan het binnentuin effect wat straks in het atrium zal worden gecreeërd.

Daarnaast realiseren we het spanplafond onder het grote dak wat over de gebouwen komt te liggen. Hierdoor ontstaat er 1 groot atrium wat alle gebouwen zal verbinden. Ook al het timmerwerk hiervan nemen we voor ons rekening. Op dit moment zijn we daar druk mee en dat ziet er al indrukwekkend uit (zie bijgevoegde foto hiernaast).

De verwachting is dat alle werkzaamheden eind van dit jaar gereed zullen zijn. Vanaf dat moment zal netwerkbedrijf Alliander een zeer opvallende thuishaven hebben in Duiven. En daarmee een enorme boost geven aan het huidige bedrijventerrein!

Hieronder nog enkele foto’s waarbij ook duidelijk de loopbruggen zijn te zien die we ook bekleden. Je kan wel stellen dat we hier daadwerkelijk de complete afbouw op ons nemen!