Foto 1 westpassage[1]

In de spotlight: Amsterdam Centraal Station

1

Deze week wederom een project van ons in de spotlight, dat waarschijnlijk bij iedereen wel bekend is. Wellicht ben je er zelfs al een of meerdere keren geweest. Deze week belichten we namelijk het Centraal Station te Amsterdam.

Volledig in stijl met de al bestaande boogoverkapping is er achter het al bestaande station een tweede overkapping gekomen met ruimte voor winkels en een verhoogd busdek. Hierdoor worden alle gemotoriseerde verkeersstromen van het maaiveld gehaald wat van de voorkant tot aan de IJ een wandelgebied creëert met ruimte voor winkels en andere voorzieningen. Met de komst van de OV-chip poortjes moesten er echter ook mogelijkheden komen voor niet-reizigers om van deze voorzieningen gebruik te maken. Door de realisatie poortvrije passages (PVP’s) die naadloos aansluiten met het winkelgebied in de nieuwe IJ-hal zal er in deze behoefte worden voorzien. Op dit moment zijn wij bezig met de West-Passage.

In beide delen (PVP en IJ-hal) realiseren wij het zogenaamde isolatieplafond en de Metal Stud wanden. Met name die eerste zorgde voor nogal een uitdaging. Bij de PoortVrije Passage is er aan het beton wat onder de spoorbakken van de stationshal zit duizenden gaten geboord waar trillingsvrije hangers in zijn geplaatst. Op die manier kunnen we een gipsplafond plaatsen waar, volledig onafhankelijk van de trillingen door de treinen, alle voorzieningen aan op kunnen worden gehangen. Door de beperkte ruimte in deze passages was het een gepuzzel om tot een oplossing te komen die alle krachten en omstandigheden aan kon. Inmiddels zit het grootste deel van het plafond er in en zijn alle testen met goed gevolg afgerond.

In de IJ-hal is er gekozen voor een andere oplossing. Onder het betonnen busdek is een stalen framewerk geplaatst waar het plafond aan komt te hangen. Echter het overbruggen van de overspanningen tussen deze stalen liggers in combinatie met de belasting die aan het plafond komt te hangen zorgde ervoor dat ook hier creatief om moest worden gegaan met de middelen die beschikbaar waren. Want ook hier was de hoogte een belemmerende factor. Gelukkig zit ook hier het grootste deel van het plafond er al in en voldoet het plafond keurig aan alle wensen.

Na de plafonds gaan we ook nog aan de slag met de Metal Stud wanden en als alles goed verloopt zullen duizenden reizigers elke dag weer het resultaat van onze werkzaamheden kunnen bewonderen. Een klus waar we met recht trots op kunnen zijn!

23456

399_N1_webview

In de spotlight: Alliander te Duiven

Op onze website willen we elke week een van onze lopende projecten toelichten, oftewel in de spotlight zetten. We trappen af met het project Alliander te Duiven. Deze renovatie/nieuwbouw klus zorgt ervoor dat het cluster van bestaande gebouwen zal worden getransformeerd naar 1 groot complex waarbij de gebouwen onder 1 dak zullen komen.

BwC2jT0IIAASRDtDe al bestaande panden zullen worden gestript en opnieuw worden ingericht. Hierbij wordt er gewerkt volgens de BREEAM methode waardoor in dit geval veel zal worden hergebruikt. Hierdoor zal het gebruik van grondstoffen worden geminimaliseerd. Wij realiseren in de gebouwen de metal stud wanden en bij het gebouw wat straks centraal in de binnenruimte zal komen de “buitengevel”. Deze gevel zal worden voorzien van een zogenoemde groene gevel, wat bij zal dragen aan het binnentuin effect wat straks in het atrium zal worden gecreeërd.

Daarnaast realiseren we het spanplafond onder het grote dak wat over de gebouwen komt te liggen. Hierdoor ontstaat er 1 groot atrium wat alle gebouwen zal verbinden. Ook al het timmerwerk hiervan nemen we voor ons rekening. Op dit moment zijn we daar druk mee en dat ziet er al indrukwekkend uit (zie bijgevoegde foto hiernaast).

De verwachting is dat alle werkzaamheden eind van dit jaar gereed zullen zijn. Vanaf dat moment zal netwerkbedrijf Alliander een zeer opvallende thuishaven hebben in Duiven. En daarmee een enorme boost geven aan het huidige bedrijventerrein!

Hieronder nog enkele foto’s waarbij ook duidelijk de loopbruggen zijn te zien die we ook bekleden. Je kan wel stellen dat we hier daadwerkelijk de complete afbouw op ons nemen!

Mediamarkt_Doetinchem(1)

Opdracht: Media Markt

Mediamarkt_Doetinchem(1)Elektronicaconcern Media Markt is van plan een nieuwe vestiging in Doetinchem te realiseren en wij zijn hiervoor uitgekozen om de afbouw voor onze rekening te nemen. Volgens planning zal voor het eind van het jaar de eerste spullen in de schappen liggen. Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

project_1_200(1)

Opdracht: Sassembourg

project_1_200(1)Verheugd zijn we met het in opdracht nemen van het werk Sassembourg te Sassenheim. Bij dit wooncomplex staat wonen centraal. Ieder mens wil graag zo lang en goed mogelijk zelfstandig wonen in een omgeving waarvoor men zelf kiest. Wij zijn dan ook erg trots dat ook wij hier ons steentje aan bij kunnen dragen! Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.