Groei orderportefeuille Amsterdam

Vol trots kunnen we melden dat onze orderportefeuille in Amsterdam de laatste weken nog verder is gegroeid met een aantal prachtige projecten. Hieronder lichten we deze verder toe.

Kavel 14-16

Kavel_14-16Deze nieuwbouw in Amsterdam Zuid behelst de realisatie van een parkeergarage, kantoorruimte en twee woontorens. De torens, gesitueerd om optimaal te profiteren van daglichttoetreding, hebben een uitstraling die veel wegheeft van de hoogbouw die in New York is te vinden. Onze werkzaamheden bestaan hier uit MS-wanden en houtwolcement plafonds. De verwachting is dat we deze opdracht medio dit jaar af zullen ronden. Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

 Hotel de Filosoof

Hotel_de_FilosoofBij de renovatie van dit hotel in hartje Amsterdam nemen wij de MS-wanden en MS-plafonds voor onze rekening. Op deze manier zal het hotel volledig worden getransformeerd naar een luxueus en kleinschalig boutique hotel op een A-locatie. Tevens zal het dan worden hernoemd naar “Pillows Amsterdam Vondelpark”, verwijzend naar het bekende park waar het hotel aan grenst. Medio dit jaar zal het hotel weer worden geopend. Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

Rijtuigenhof

RijtuigenhofHemelsbreed 200 meter verder aan het Vondelpark gaan we ook aan de slag met de renovatie van een pand wat voorheen in gebruik was als dagopvang voor tienermoeders. Het gebouw zal worden getransformeerd naar 36 studentenwoningen, 28 starterswoningen en 10 kleine appartementen voor senioren.  Met onze goede ervaringen in het transformeren van dit soort gebouwen naar woonvoorzieningen waren we voor onze opdrachtgever een vertrouwde keus. De komende maanden zullen we hier MS wanden plaatsen en naar verwachting ronden wij onze werkzaamheden dit jaar nog af. Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

150 woningen  Nieuwpoortstraat

NieuwpoortstraatEn tot slot zullen we in de Nieuwpoortstraat betrokken zijn bij de realisatie van 150 woningen. Het al bestaande pand zal worden getransformeerd en tevens voorzien worden van 2 extra bouwlagen om alle woningen te kunnen huisvesten. Wij zullen hierbij de MS-wanden, MS-plafonds, schilderwerk en brandwerende bekledingen voor onze rekening nemen.

 

Opdracht: Sportcampus

Waar vroeger de voetballers van ADO Den Haag de wedstrijden speelden wordt deze dagen hard gewerkt aan een nieuw complex voor sport, onderwijs en bewegen. Naast diverse sportfaciliteiten voor het MBO en HBO wordt het een centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. En met trots mogen we zeggen dat wij hier de afbouw voor onze rekening zullen gaan nemen. Diverse opleidingen op het gebied van sport en bewegen zullen worden gehuisvest in het imposante pand. Maar ook grootschalige sportevenementen zullen hier plaats gaan vinden. Het gehele complex herbergt:

  • een topsporthal met plaats voor 3500 toeschouwers
  • een beachsporthal waar 6 beachvolleybalvelden en een speelveld voor beachsoccer zullen komen
  • een turnhal
  • een dubbele breedtesporthal
  • een dojo
  • een danszaal
  • 4 gymzalen

In onderstaand filmpje zijn een aantal mooie impressies van het gebouw plus de voorzieningen te zien.

Door de grootte van het complex zullen we het project opdelen in losse deelprojecten. Deze zones zorgen ervoor dat onze voorman goed overzicht kan houden op het voor hem verantwoordelijke deel. Maar ook kan er simultaan op diverse locaties gebouwd worden. Hierdoor hopen we de bouwtijd zo kort mogelijk te houden. Want dat er veel werk verzet moet worden in een korte tijd lijkt onontkoombaar. Zo zullen we zo’n 75.000 m² Metal Stud-wand plaatsen, ongeveer 30.000 m² (systeem)plafond, en nog tal van andere onderdelen, zoals wandbekledingen, brandwerende bekledingen, brandwerende doorvoeren, etc. Al deze onderdelen dienen in het najaar van dit jaar gereed te zijn in verband met de opening.
Al met al voor ons een enorm mooie en uitdagende klus, die we maar al te graag aanpakken om er samen met het projectteam een prachtig project van te maken! Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

 

 

Opdracht: De Trip

In het centrum van Utrecht zullen wij het komende jaar aan de slag gaan op het project de Trip. Het project bestaat uit 255 huurappartementen voor starters, bedrijfsruimte voor creatieve ondernemers, ruimte voor horeca en bijbehorende parkeervoorzieningen, verspreid over 3 markante gebouwen aan de Briljantlaan te Utrecht.

Dit project is voor wat betreft de materialen aanvoer een pilot voor binnenstedelijk bouwen. Omdat opslagruimte bij projecten in het centrum steeds schaarser wordt, worden alle materialen naar een opslagplaats buiten de stad aangevoerd. Vanuit deze “hub” worden deze dan weer per woning uitgeteld en verdeeld. Zo ook onze MS-wanden (ca 9.000 m²) die gefaseerd aan worden geleverd met alle benodigdheden om de werkzaamheden per woning of fase uit te kunnen voeren. Hierdoor is er op de bouwplaats weinig opslag nodig, en zullen omwonenden minder hinder ondervinden van het vrachtverkeer wat komt laden en lossen.

birdview 2

Op dit moment zijn ze nog bezig met de ruwbouw, maar vanaf week 6 zullen wij hier ook aan de slag gaan. Aan het eind van 2016 zullen naar verwachting alle appartementen zijn opgeleverd, iets waar wij natuurlijk onze uiterste best voor gaan doen! Meer informatie kun je terugvinden op onze projectpagina.

 

Nieuwe opdrachten in Amsterdam

De afgelopen weken hebben we een aantal hele mooie opdrachten in Amsterdam binnen weten te slepen. Onze hoofdstad is voor ons geen onbekend terrein, getuige de projecten die we hier al hebben mogen realiseren. Mede hierdoor hebben we het vertrouwen gekregen om ook bij de volgende projecten aan de slag te gaan.

Nieuwdok

viewOp de NSDM-werf die momenteel bruist van de activiteit zal dit gebouw worden gerealiseerd die onder andere 4.000 m² schoolgebouw zal herbergen. Op de bovenste verdiepingen zullen ongeveer 380 studentenwoningen worden gebouwd, die natuurlijk van alle gemakken zijn voorzien. De verwachting is dat de studenten medio juni gebruik kunnen maken van het pand. Tot die tijd zullen wij hier bezig zijn met het plaatsen van ca. 15.000 m² MS-wanden. Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

VU Campus

boelelaan Hi zondergrasAan de Boelelaan in Amsterdam bouwt de Vrije Universiteit Amsterdam een multifunctioneel nieuw universiteitsgebouw. De 31.000 m² vloeroppervlak zal overdag plaats bieden aan de collegezalen, terwijl in de avonduren hier culturele activiteiten zullen plaats vinden. Op die manier kan het gebouw breder worden ingezet, mede dankzij de flexibele ruimtes. Onderwijs, onderzoek en cultuur zullen elkaar afwisselen, maar voor het zover is gaan wij ook hier hard aan de slag om een mooi project te realiseren. Zo zullen wij de MS-wanden (ca 9.000 m²), de MS-plafonds (ca 2.750 m²) en de vloerluiken (ca 7.500 stuks) voor onze rekening nemen. Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

Postjesweg

Postjesweg1Aan de Postjesweg zal dit jongerenhuisvesting complex worden gerealiseerd met 498 wooneenheden in een toren van 53 m hoogte. Tevens zal er ruimte zijn voor enkele winkels en kantoren. Door de repetitie binnen het gebouw hopen we hier een fors tempo te kunnen hanteren. Dat moet ook wel, want de oplevering staat al gepland voor augustus. Uiteraard gaan we deze uitdaging maar al te graag aan zodat onze opdrachtgever deze deadline gewoon kan halen! Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

Trots

Al met al kunnen we wel stellen dat het komende jaar een mooie uitdaging gaat worden, mede door deze schitterende opdrachten!

Opdracht: Museum Voorlinden

995751_324353937698823_1036634979_n

In de duinen bij Wassenaar wordt er op dit moment gewerkt aan een museum met internationale allure. Dit alles om de Caldic Collectie, de kunstverzameling van zakenman Joop van Caldenborgh, te kunnen huisvesten. Deze collectie is een van de grootste privé collecties van Nederland en krijgt hier een prominente plek om te kunnen worden tentoongesteld.

Bij dit project zullen wij de binnenwanden, plafonds en akoestisch spuitwerk voor onze rekening nemen. Deze werkzaamheden vinden, naar verwachting, plaats tot eind augustus. Het publiek zal dan volgend jaar de kunststukken kunnen bewonderen. Wij zijn in ieder geval trots om ook hier ons steentje aan bij te kunnen dragen! Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.

Opdracht: Zoku hotel

130917_zoku_metropoolgebouw-low-res_Pagina_13

Aan de Weesperstraat te Amsterdam zullen wij onze bijdrage aan een totaal nieuw hotelconcept. In tegenstelling tot het meer traditionele korte verblijf in een hotel is hier het idee een “home-away-from-home” of “office-away-from-the-office” te creëren. Mensen kunnen hier voor een langere periode verblijven en moeten zich meer thuis voelen in het hotel met ook alle sociale gemakken die daar bij komen kijken. Juist in deze behoefte gaat het Zoku hotel voorzien.

Als locatie is gekozen voor het oude Metropool gebouw. Ooit nog gedoemd om te worden gesloopt, maar door een rechterlijke uitspraak moest het worden behouden. Nu krijgt het gebouw een tweede leven en zal het een complete wijk met inwoners van diverse achtergronden huisvesten. Vandaar dat wij ook erg trots zijn om hier aan de slag te mogen gaan! Hieronder nog een impressie van het multifunctionele gebruik van een van de kamers.

Fase 1 van dit project bestaat uit 125 kamers/appartementen/lofts en de gemeenschappelijke ruimtes. Onze werkzaamheden zullen naar verwachting plaats vinden vanaf eind mei tot november. Meer informatie is te vinden op de projectpagina.

Opdracht: Media Markt

Mediamarkt_Doetinchem(1)Elektronicaconcern Media Markt is van plan een nieuwe vestiging in Doetinchem te realiseren en wij zijn hiervoor uitgekozen om de afbouw voor onze rekening te nemen. Volgens planning zal voor het eind van het jaar de eerste spullen in de schappen liggen. Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.