In de spotlight: Media Markt te Doetinchem

IMG_4955

Deze week zetten we een project iets verder van huis in de spotlight. Ditmaal nemen we een kijkje bij het nieuwe pand wat voor de Media Markt in Doetinchem wordt gebouwd. Wij realiseren hier het houtwolcement bij het parkeerdek, de binnenwanden en de gevel. De gevel? Inderdaad de gevel.

Na de positieve resultaten die we hebben bereikt met de groengevel van een van de gebouwen in Duiven kwam de aannemer bij ons voor een zelfde soort oplossing voor dit pand. Ook hier wordt de constructie van de gevel met Metal Stud gebouwd waar vervolgens de gevelbekleding op wordt gemonteerd. Waar we normaal gesproken alleen de binnenwanden plaatsen is dit toch net even iets anders. Maar is het dat wel? Het principe van een framewerk waar een gevel aan komt te hangen klinkt al bijna als een normale wand. Alleen kiezen we in de montage voor het toepassen van verzwaarde stijlen om zo de constructieve capaciteit te kunnen garanderen.

Daarnaast doen we ook de “vertrouwde” binnenwanden door het hele gebouw. Aangezien het een winkelruimte betreft is er voor gekozen een zo flexibel mogelijke indeling. De gebruiker wil de mogelijkheid behouden zijn indeling aan te passen naar de wisselende markt. Om goed in te kunnen spelen hierop is de Metal Stud binnenwand een prima oplossing om dit te realiseren.

En tot slot zijn we ook aan de slag op de parkeerdekken die bovenop het pand komen. Van de twee dekken is er eentje overdekt, waarvan wij dit hele plafond van houtwolcement beplating voorzien.

Al met al een divers project waarbij we zeker de uitdaging aan durven te gaan!

IMG_4954IMG_4958IMG_4966IMG_4967IMG_4971IMG_4976

Posted in In de Spotlight, Projecten.