De Nieuwe Maas te Rotterdam
OVG Projectontwikkeling en Van Oord zijn met de bouw gestart van het nieuwe hoofdkantoor voor Van Oord van ca. 14.000 m² in Rotterdam. Het kantoor van waterbouwer Van Oord is direct gelegen aan de Maas. Dit keer werd er door Van Oord niet gebaggerd, maar sloeg CEO Pieter van Oord symbolisch samen met Burgemeester Aboutaleb de eerste paal.

OVG ontwikkelt het nieuwe Van Oord kantoor aan de Schaardijk; hét knooppunt van één van de meest vitale (water)wegen van Nederland. De zichtlocatie grenst aan de noordzijde van de Nieuwe Maas, op steenworp afstand van de Van Brienenoordbrug, waarover dagelijks zo’n 250.000 auto’s rijden. Het karakteristieke ontwerp kent een nautische uitstraling, hetgeen goed past bij zowel Van Oord als de locatie. De daken worden voorzien van mossedum dat, vanwege de energie-efficiënte functie, bijdraagt aan het duurzame karakter van het gebouw. Het kantoor zal naar verwachting in maart 2012 opgeleverd worden.

OVG Projectontwikkeling en De Jong Gortemaker Algra Architecten zijn erin geslaagd een kantoor te ontwerpen dat bijzonder goed aansluit bij de ambiance van de omgeving en waarin het karakter van de waterbouwer Van Oord perfect vertaald wordt.

Datum gereed:
juni 2012

Werkzaamheden:
Houtwolcement plafonds, MS-Wanden

meer afbeeldingen: