De Yp te Den Haag
In samenwerking met BAM Utiliteitsbouw bv, regio Den Haag realiseren wij De Yp, een nieuwe vestiging voor Politie Haaglanden, die wordt gerealiseerd in de Haagse wijk Ypenburg.

Gebouwencomplex De Yp, ontworpen door Architecten Van Mourik uit Den Haag, omvat een bouwdeel met een lengte van 200 meter met een poortconstructie over de openbare weg. Dwars op de kop van deze vleugel komt een toren van twaalf verdiepingen. Het gebouw, met een grootte van in totaal 34.400 m² bruto vloeroppervlak, fungeert door zijn ligging langs de snelweg A12 als een geluidswal voor de woonwijk Ypenburg.

De langgerekte vleugel van zes verdiepingen biedt onderdak aan een opleidingscentrum en omvat onder meer trainingsfaciliteiten, zoals een overdekte ‘praktijkstraat’ met winkels en huizen, waar aanhoudingen en invallen kunnen worden geoefend. Tevens komen er opleidingslokalen, sportzalen en geluiddichte schietbanen. In dit bouwdeel worden ook enkele regionale politieonderdelen gehuisvest. De toren is bestemd voor de meldkamer van de veiligheidsregio Haaglanden. Vanuit dit zenuwcentrum worden politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening aangestuurd.

De volgende onderdelen van Politie Haaglanden worden ondergebracht in het nieuwe gebouw;


  • een deel van Bureau Crisis- en Conflictbeheersing

  • Bureau Teleservice (meldingen via 0900 8844)

  • Bureau Verkeer

  • Een onderdeel van het KLPD

Datum gereed:
maart 2013

Werkzaamheden:
Houtwolcement plafonds, MS-plafonds, MS-Wanden

meer afbeeldingen: