Groote Dok Oost te Hellevoetssluis
Hellevoetsluis was ooit de thuishaven van onze grootste zeehelden. Dat bijzondere maritieme verleden is de inspiratie voor het plan Groote Dok Oost: 38 appartementen en 7 stadswoningen op een unieke plek binnen de vesting.

Voor de zeventiende eeuw was Rotterdam de uitvalsbasis van onze oorlogsschepen. Omdat die haven langzaamaan verzandde, meerde de marine steeds vaker af aan de kades van Hellevoetsluis. Toen het belang van de Hellevoetse haven verder toenam, werd die versterkt. Zo konden schepen er in rust en veiligheid onderhouden en gerepareerd worden. Hellevoetsluis was daarna ruim 350 jaar een veilige haven voor de Nederlandse marinevloot. De bastions, wallen en havenmuren die daarvoor werden aangelegd, bepalen nu nog steeds het gezicht van de vesting.

Ook vandaag de dag worden plannen gemaakt om van de vesting een prettig leefbare omgeving te maken, zonder de cultuurhistorische waarde van het gebied uit het oog te verliezen. Het Kunstencentrum, Droogdok Jan Blanken en Groote Dok West zijn goede voorbeelden van die ontwikkeling. De vestingwerken worden weer versterkt en de jachthaven verhuist naar de westelijke kade. Restaurants, winkels en musea krijgen ook een plek binnen de oude vestingmuren. Uiteindelijk wordt dit bruisende hart van Hellevoetsluis een toeristische trekpleister, waar wonen, cultuur en recreatie hand in hand gaan.

De 38 appartementen en 7 riante stadswoningen van Groote Dok Oost krijgen een prominente plaats in dit bloeiende gebied. Hun krachtige architectuur is gecombineerd met een luxe uitstraling en een unieke ligging aan de haven. Bovendien is met de bouw van deze appartementen en woningen de herinrichting van het gebied nagenoeg voltooid. Groote Dok Oost biedt u dus een unieke kans op een nieuwbouwwoning binnen de vesting!

bron: www.groote-dok-oost.nl

Datum gereed:
september 2012

Werkzaamheden:
Houtwolcement plafonds, MS-Wanden, Systeem-plafonds

meer afbeeldingen: