Museum Voorlinden te Wassenaar
Datum gereed: juli 2016

In de duinen bij Wassenaar, op het landgoed Voorlinden, realiseren we het nieuwe museum van internationale allure dat de Caldic collectie gaat huisvesten. Een particuliere verzameling die als een van de belangrijkste van Nederland kan worden gezien. In dit nieuwe onderkomen zal ruimte worden geboden aan zowel wisselende exposities als de vaste collectie. Bij de realisatie worden hoge eisen gesteld aan de afwerking en uitvoering.
De hoofdopzet van het gebouw kenmerkt zich door een reeks wanden in het landschap, parallel aan de duinrand. Zo opent het gebouw zich naar de omgeving en gaat het een relatie aan met de omliggende natuur. Het ontwerp kent in beide richtingen een driedeling, die aansluit op de onderdelen van de tentoonstellingen (vast, wisselend en permanent). Vanaf het toegangspad vallen de drie museale ruimten als eerste op en wordt een eerste blik in het museum geboden. Na de ruime ontvangsthal begint de route door de expositiezalen. Buiten de zalen zijn er steeds doorzichten op de mooie omgeving. Verrassende momenten ontstaan verder door inzichten in de bibliotheek, het restauratieatelier en de educatieve ruimte.

meer afbeeldingen: