Op onze website willen we elke week een van onze lopende projecten toelichten, oftewel in de spotlight zetten. We trappen af met het project Alliander te Duiven. Deze renovatie/nieuwbouw klus zorgt ervoor dat het cluster van bestaande gebouwen zal worden getransformeerd naar 1 groot complex waarbij de gebouwen onder 1 dak zullen komen.

BwC2jT0IIAASRDtDe al bestaande panden zullen worden gestript en opnieuw worden ingericht. Hierbij wordt er gewerkt volgens de BREEAM methode waardoor in dit geval veel zal worden hergebruikt. Hierdoor zal het gebruik van grondstoffen worden geminimaliseerd. Wij realiseren in de gebouwen de metal stud wanden en bij het gebouw wat straks centraal in de binnenruimte zal komen de “buitengevel”. Deze gevel zal worden voorzien van een zogenoemde groene gevel, wat bij zal dragen aan het binnentuin effect wat straks in het atrium zal worden gecreeërd.

Daarnaast realiseren we het spanplafond onder het grote dak wat over de gebouwen komt te liggen. Hierdoor ontstaat er 1 groot atrium wat alle gebouwen zal verbinden. Ook al het timmerwerk hiervan nemen we voor ons rekening. Op dit moment zijn we daar druk mee en dat ziet er al indrukwekkend uit (zie bijgevoegde foto hiernaast).

De verwachting is dat alle werkzaamheden eind van dit jaar gereed zullen zijn. Vanaf dat moment zal netwerkbedrijf Alliander een zeer opvallende thuishaven hebben in Duiven. En daarmee een enorme boost geven aan het huidige bedrijventerrein!

Hieronder nog enkele foto’s waarbij ook duidelijk de loopbruggen zijn te zien die we ook bekleden. Je kan wel stellen dat we hier daadwerkelijk de complete afbouw op ons nemen!