Van de Wiel Complete Afbouw

Invoering Safety Culture Ladder

3 november 2021

De Safety Culture Ladder (ook wel veiligheidsladder) zie je steeds vaker voorbij komen. En ook wij gaan als bedrijf ons hier voor inzetten. Want een hoger veiligheidsbewustzijn moet altijd de eerste prioriteit zijn!

Op het bijgevoegde plaatje kun je het idee van de Safety Culture Ladder terug zien. Hoe hoger je op de ladder staat hoe hoger het bewustzijn. En de statistieken tonen aan dat een hoger bewustzijn ook zorgt voor minder ongevallen op de werkplek. En daar doen we het uiteindelijk voor.

Deze zomer is er een vragenlijst rond gestuurd onder een aantal medewerkers en met deze antwoorden hebben we een goed beeld gekregen van de huidige stand op de ladder. Veel zaken waren al prima in orde, sommige kunnen nog wel wat aandacht gebruiken.

De komende tijd zul je meer acties en updates voorbij zien komen, allemaal gericht om je meer over veiligheid na te laten denken. Dit kan variëren tot een nieuwsbrief, een werkplek bezoek of een safety challenge. Maar daarover later meer.

Als eerste actie hebben we een ideeënbus opgehangen bij de receptie op kantoor. Hier kun je al je tips/ideeën of natuurlijk ook klachten kwijt. Mocht je in de buurt van kantoor zijn nodigen we je uit om de briefjes die er liggen in te vullen en in de bus te stoppen. En mocht je nou niet in de buurt van ons kantoor zijn, stuur dan je idee via de mail door naar info@vdw-afbouw.nl. Dan zorgen wij dat deze in de bus komt.

Je mag je idee/tip of klacht anoniem sturen, maar voor het beste idee/tip van de maand hebben we een kleine attentie. Overigens nemen we alle ideeën/tips en/of klachten in behandeling en koppelen we terug indien nodig.

Galerij