Waar vroeger de voetballers van ADO Den Haag de wedstrijden speelden wordt deze dagen hard gewerkt aan een nieuw complex voor sport, onderwijs en bewegen. Naast diverse sportfaciliteiten voor het MBO en HBO wordt het een centrum voor toegepaste kennis, praktijkonderzoek en sportevenementen. En met trots mogen we zeggen dat wij hier de afbouw voor onze rekening zullen gaan nemen. Diverse opleidingen op het gebied van sport en bewegen zullen worden gehuisvest in het imposante pand. Maar ook grootschalige sportevenementen zullen hier plaats gaan vinden. Het gehele complex herbergt:

  • een topsporthal met plaats voor 3500 toeschouwers
  • een beachsporthal waar 6 beachvolleybalvelden en een speelveld voor beachsoccer zullen komen
  • een turnhal
  • een dubbele breedtesporthal
  • een dojo
  • een danszaal
  • 4 gymzalen

In onderstaand filmpje zijn een aantal mooie impressies van het gebouw plus de voorzieningen te zien.

Door de grootte van het complex zullen we het project opdelen in losse deelprojecten. Deze zones zorgen ervoor dat onze voorman goed overzicht kan houden op het voor hem verantwoordelijke deel. Maar ook kan er simultaan op diverse locaties gebouwd worden. Hierdoor hopen we de bouwtijd zo kort mogelijk te houden. Want dat er veel werk verzet moet worden in een korte tijd lijkt onontkoombaar. Zo zullen we zo’n 75.000 m² Metal Stud-wand plaatsen, ongeveer 30.000 m² (systeem)plafond, en nog tal van andere onderdelen, zoals wandbekledingen, brandwerende bekledingen, brandwerende doorvoeren, etc. Al deze onderdelen dienen in het najaar van dit jaar gereed te zijn in verband met de opening.
Al met al voor ons een enorm mooie en uitdagende klus, die we maar al te graag aanpakken om er samen met het projectteam een prachtig project van te maken! Meer informatie is te vinden op onze projectpagina.