130917_zoku_metropoolgebouw-low-res_Pagina_13

Aan de Weesperstraat te Amsterdam zullen wij onze bijdrage aan een totaal nieuw hotelconcept. In tegenstelling tot het meer traditionele korte verblijf in een hotel is hier het idee een “home-away-from-home” of “office-away-from-the-office” te creëren. Mensen kunnen hier voor een langere periode verblijven en moeten zich meer thuis voelen in het hotel met ook alle sociale gemakken die daar bij komen kijken. Juist in deze behoefte gaat het Zoku hotel voorzien.

Als locatie is gekozen voor het oude Metropool gebouw. Ooit nog gedoemd om te worden gesloopt, maar door een rechterlijke uitspraak moest het worden behouden. Nu krijgt het gebouw een tweede leven en zal het een complete wijk met inwoners van diverse achtergronden huisvesten. Vandaar dat wij ook erg trots zijn om hier aan de slag te mogen gaan! Hieronder nog een impressie van het multifunctionele gebruik van een van de kamers.

Fase 1 van dit project bestaat uit 125 kamers/appartementen/lofts en de gemeenschappelijke ruimtes. Onze werkzaamheden zullen naar verwachting plaats vinden vanaf eind mei tot november. Meer informatie is te vinden op de projectpagina.