ISA te Amstelveen


Van de Wiel Complete Afbouw B.V. is ook betrokken bij het project nieuwbouw "Expansion'' voor ISA the International School of Amsterdam in Amstelveen. Het gebouw is ontworpen door Alberts, Van Huut & Partners architecten en zal medio 2014 worden opgeleverd.Het project betreft de uitbreiding van het bestaande schoolgebouw dat middels een verbindingsgang wordt verbonden met de bestaande school.

In tegenstelling tot de bestaande gebouw is de eerste bouwlaag, de subfloor geheel ondergronds. Daarop komen 3 verdiepingen met een ranke constructie van beton en staal met daarop een houten kapconstructie met groendak. De gevels worden gerealiseerd met HSB-elementen, houten kozijnen, metselwerk en gevelbetimmering. De binneninrichting wordt gerealiseerd middels systeembouw.

Naast slim materiaalgebruik, energie-efficiƫntie en het beperken van de onderhoudskosten is flexibiliteit een zeer belangrijk thema omdat ruimtes in de toekomst aan verandering onderhevig zullen zijn. Het project moet niet alleen leiden tot een mooi en duurzaam gebouw, maar zal tevens een ecologische waarde hebben in zijn omgeving.

 

Datum gereed:
juli 2014

Werkzaamheden:
MS-Wanden, Systeem-plafonds

meer afbeeldingen: